De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (2024)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (1)

Door: Vellah Bogle

Thursday, August 08, 2024

Airports Council International stelt jaarlijks een lijst van de twintig drukste luchthavens op, gebaseerd op het passagiersverkeer van het jaar ervoor. In 2021 werd de lijst gedomineerd door Amerikaanse en Aziatische airports, wat vooral te wijten was aan de coronapandemie waarbij er veel meer binnenlandse en regionale vluchten plaatsvonden dan voor corona. Nog steeds zijn lang niet alle luchthavens terug op de aantallen van 2019, maar de stijging is het laatste jaar wel significant: het totale aantal passagiers bedroeg in 2023 wereldwijd bijna 8,7 miljard, een stijging van 30,6% ten opzichte van 2022 en een herstel van 94,3% ten opzichte van 2019. Met die groeizien wegrote spelers als Dubai Airport, Istanbul Airport en London Heathrow terugkeren naar de top 10. Dit is de stand van zaken nu!

10.Indira Gandhi International Airport (DEL) - New Delhi, India (72 duizend passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (2)

Op de tiende plek vinden we Indira Gandhi International Airport, gelegen nabijde hoofdstad van India, New Delhi. Ditis een van de drukste en belangrijkste luchthavens in Zuid-Azië. De airportvormt een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Diverse luchtvaartmaatschappijen opereren op de luchthaven, waaronder de nationale luchtvaartmaatschappij Air India en andere grote internationale carriers. Van de drie terminals is Terminal 3 de grootste en meest moderne en wordt dan ook voornamelijk gebruikt voor internationale vluchten. Indira Gandhi International Airport heeft flink wat facelifts gehad om de toenemende vraag aan te kunnen - en met succes. Met chique lounges, winkels en restaurants kunnen reizigers rekenen op een vlotte en comfortabele reiservaring. Door de snelle groei van de Indiase economie en de strategische ligging van de luchthaven is de verwachting dat Indira Gandhi International Airport een essentiële hub blijft voor reizen naar en binnen Azië.

9.O’Hare International Airport (ORD) - Chicago,Verenigde Staten (73,9 miljoen passagiers

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (3)

Ondanks datChicago’sO’Hare International Airportbijna 25.000 meer passagiers wist te verwelkomen in 2023 dan in 2021, zakte de luchthaven in twee jaar van de vierde naar de negende plek. Desalniettemin is het een van de belangrijkste knooppunten in het midwesten van de Verenigde Staten met vier terminals (Terminals 1, 2, 3 en 5 - er is geen Terminal 4) en maar liefst 193 gates, van waaruit je kunt vliegen naar meer dan tweehonderd bestemmingen. Het is dan ook een belangrijk een knooppunt voor verschillende grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, zoals United Airlines en American Airlines, wat resulteert in een groot aantal passagiers dat jaarlijks door de luchthaven reist.De luchthaven heeft in de afgelopen jaren aanzienlijke uitbreidingen en verbeteringen ondergaan om de capaciteit en efficiëntie te vergroten. Dit omvat de aanleg van nieuwe landingsbanen, modernisering van terminals en infrastructuurverbeteringen ter verbetering van de passagierservaring. Reizigers kunnen profiteren van diverse voorzieningen, zoals een breed scala aan winkels, restaurants, lounges en zelfs een ‘aeroponische’ tuin, waar planten zonder grond worden gekweekt.Je kunt tijdens een tussenstop gebruik maken van een dagpas voor de de Hilton Athletic Club in het Hilton Chicago O'Hare Airport Hotel. Daarmee heb je toegang tot een stoombad, een sauna en een zwembad waar je baantjes kunt trekken. Of breng een bezoek aan de yogaruimte en stadstuin in Terminal 3 gaan of de Terminal Getaway Spa in Terminal 1 voor wat preflight zen. Een gezinslounge in Terminal 2 bij gate F1 heeft een speelruimte voor kinderen.

8. Los Angeles International Airport (LAX) - Los Angeles, Verenigde Staten (75 miljoen passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (4)

LAX, zoals deLos Angeles International Airportgewoonlijk wordt genoemd, stond voor de pandemie nog in de top drie, maar moet nu genoegen nemen met een achtste plek. Toch is deze airport aan de westkust van de Verenigde Staten een van de meest iconische luchthavens ter wereld. Grote spelers als Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines, Korean Air en British Airways gebruiken LAX als een centraal punt voor hun vluchten, zowel binnen de Verenigde Staten als internationaal. Met maar liefst negen terminals, die met elkaar worden verbonden per shuttlebus, faciliteert LAX tal van vluchten naar bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Europa en Oceanië.

De luchthaven van Los Angelesheeft de afgelopen jaren een flinke opknapbeurt gekregen om meer passagiers te kunnen ontvangen en hun ervaring te verbeteren. Denk aan vernieuwde terminals, verbeterde beveiligings- en incheckfaciliteiten, en de toevoeging van chique lounges en eetgelegenheden. Het opvallende retro-futuristische ‘Theme Building’ van de luchthaven is een herkenbaar symbool van Los Angeles. De strategische ligging nabij de Hollywood-filmindustrie en de stranden van Californië maakt LAX ook een cruciale toegangspoort voor toeristen en zakenreizigers die het zuidwesten van de Verenigde Staten bezoeken.

7. Instanbul Airport (IST) - Istanbul, Turkije (76 miljoen passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (5)

Istanbul Airport is een van de opvallendstestijgers in deze lijst. Waar de meeste airports na de pandemie posities moesten inleveren, klom Istanbul Airport van de 28e plaats in 2019 juist naar de zevende plek in 2022 en wist deze plek ook in 2023 vast te houden. Maar dat is ook niet gek, als je bedenkt dat deze Turkse metropool met ruim twintig miljoen bezoekers in 2023 de populairste stad ter wereld was. De Europese luchthaven, die opende in 2018, heeft ambitieuze plannen om een van de grootste luchthavens ter wereld te worden en is dus al goed op weg.Istanbul's strategische ligging op het snijpunt tussen Oost en West maakt de luchthaven dan ook een cruciaal knooppunt voor reizigers die tussen continenten reizen. De Turkse luchthaven is alvast klaargestoomd voor de toekomst, met een infrastructuur die flexibel is voor toekomstige ontwikkelingen en een verwachte capaciteit van tweehonderd miljoen passagiers per jaar op de lange termijn. Istanbul Airport isde belangrijkste thuisbasis voor Turkish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, die een uitgebreid routenetwerk naar bestemmingen in Europa, Azië, Afrika en Amerika aanbiedt. Op de airport kun je rekenen op luxe lounges, een uitgebreid aanbod aan winkels en restaurants, en geavanceerde technologieën om reizen zo comfortabel en efficiënt mogelijk te maken.

Zo skip je de wachtrij bij de securitycheck op Europa's drukste luchthavens

6. Denver International Airport (DEN) - Denver,Verenigde Staten (77,8 miljoen passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (6)

OokDenver International Airportin Colorado profiteerde van de wisselingen van de wacht door de pandemie, met ruim 12% meer reizigers nu dan in 2019. Hetis dan ook de grootste luchthaven van de Verenigde Staten in oppervlakte. Door de centrale ligging binnen het land vormtdeluchthaven een essentieel knooppunt voor binnenlandse vluchten van onder andere United Airlines, Southwest Airlines en Frontier Airlines. Maar ook internationale vluchten naar bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië vertrekken steeds vaker vanaf Denver.

De architectuur van Denver International Airport is iconisch, vooral het opvallende witte tentachtige dak dat doet denken aan de besneeuwde bergen van de Rocky Mountains. De luchthaven heeft één grote terminal, de Jeppesen Terminal, die via een ondergrondse trein verbonden is met drie C-concourses. Dit slimme ontwerp zorgt voor een efficiënte doorstroming van passagiers, zelfs tijdens drukke periodes. De luchthaven kent verschillende voorzieningen, zoals winkels, restaurants en kunstwerken die de cultuur van Colorado weerspiegelen. Daarnaast staat de luchthaven bekend om haar milieuvriendelijke benadering, met onder andere zonne-energieprojecten en duurzame bouwmethoden.

5.Tokyo Haneda Airport (HND) - Tokio, Japan(78,7miljoen passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (7)

Tokyo Haneda Airport is terug op zijn vertrouwde vijfde plek, nadat het door de coronapandemie wegzakte naar de zestiende plek in 2022.Het is een van de twee belangrijkste luchthavens in Tokio, gelegen aan de zuidelijke rand en dicht bij het stadscentrum. Hoewel Narita International Airport populairder is voor internationaal luchtverkeer, groeit Haneda gestaag op internationaal gebied door nieuwe routes naar grote steden in Europa, Noord-Amerika en Azië. Bovendien is het binnenlandse vliegverkeer in Japan aanzienlijk. Haneda Airport is de thuisbasis van Japanse luchtvaartmaatschappijen zoals All Nippon Airways (ANA) en Japan Airlines (JAL). De luchthaven bestaat uit drie moderne terminals: Terminal 1 en 2 voor binnenlandse vluchten, en Terminal 3 voor internationale vluchten. Deze zijn ontworpen om de passagierservaring te verbeteren, met efficiënte incheckprocedures, geavanceerde beveiliging en diverse winkels en eetgelegenheden, met zowel Japanse als internationale opties. Haneda Airport staat bekend om zijn stiptheid, efficiëntie en rustige, goed georganiseerde omgeving voor reizigers.

4. London Heathrow (LHR) - Londen, Groot-Brittannië(79 miljoen passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (8)

London Heathrow Airport is na Istanbul de tweede Europese luchthaven op de lijst. Het is niet alleen het grootste en drukste vliegveld van Groot-Brittannië, maar ook een van 's werelds belangrijkste luchtverkeersknooppunten. Op zo'n 24 kilometer ten westen van het centrum van Londen, biedt Heathrow uitstekende verbindingen met de stad via de Heathrow Express, de London Underground en verschillende busdiensten.

Heathrow heeft vijf terminals die samen een uitgebreid netwerk van binnenlandse en internationale vluchten bieden. Terminal 5, de nieuwste en meest moderne terminal, is de belangrijkste hub voor British Airways en een van 's werelds grootste terminalgebouwen. De luchthaven blijft zich uitbreiden en verbeteren om aan de groeiende vraag te voldoen en de passagierservaring te verbeteren. Dit omvat een plan om Terminal 2 uit te breiden en voortdurende infrastructurele ontwikkelingen om de capaciteit te vergroten. Dat is ook nodig, want Heathrow verwelkomt jaarlijks bijna 80 miljoen passagiers die van en naar meer dan 180 bestemmingen wereldwijd reizen.

De beste luchthaven van 2024 is ... (en nee, het is niet Changi!)

3. Dallas-Fort Worth International Airport (DFW) - Dallas/Fort Worth, Verenigde Staten (81,7 miljoen passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (9)

Waar Dallas-Fort Worth International Airport in het zuiden van de Verenigde Staten in 2019 nog op de tiende plek stond, is de luchthaven opgekropen naar de derde plek, zij het een plekje lager dan vorig jaar. Je zou de airport dan ook bijna als een kleine stad kunnen beschouwen (het heeft zelfs zijn eigen postcode), met een oppervlakte van meer dan 42 vierkante kilometer, vijf terminals (A tot en met E) en 168 gates, gelegen tussen de steden Dallas en Fort Worth in Texas - een strategische locatie voor nationale en internationale verbindingen. De luchthaven heeft recentelijkaanzienlijk geïnvesteerd in uitbreidingen en moderniseringen om de capaciteit te vergroten en de passagierservaring te verbeteren. Deze ontwikkelingen omvatten nieuwe terminals, verbeterde veiligheids- en incheckfaciliteiten, en duurzaamheidsinitiatieven om de ecologische impact van de luchthaven te verminderen. Zo ontving de airport in 2021 een subsidie van de Amerikaanse overheid van 35 miljoen dollar om een koolstofvrije elektriciteitscentrale te bouwen zodat het tegen 2030 netto-nulkoolstofemissies kan bereiken.
Als je merkt dat je tijd over hebt in dit uitgestrekte reiscomplex, is het goede nieuws dat er tal van fijne voorzieningen zijn, zoals Spa Here voor massages, knipbeurten en nagelbehandelingen in Terminal C; Minute Suites om te slapen in Terminal A en Gameway, een videogamelounge, in Terminal B. Er is ook een kinderspeelplaats (met dank aan McDonald's) in Terminal D bij gate D8.

2.Dubai International Airport (DXB) - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (86,9 miljoen passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (10)

Waar Dubai International Airport in 2019 nog op de vierde plek stond, was de luchthaven in 2021 in de top twintig in geen velden of wegen te bekennen. Maar Dubai is terug, en sterker dan ooit. Ten opzichte van 2019 steeg het vliegverkeer met 0,7% en ten opzichte van 2022 zelfs met ruim 31%.Als een van 's werelds drukste luchthavens is het een belangrijk internationaal knooppunt deVerenigde Arabische Emiraten, met een centrale rol in de wereldwijde luchtvaartsector en een essentiële hub voor vluchten tussen Europa, Azië, Afrika en de Amerika's.

De luchthaven bestaat uit drie terminals: Terminal 1 en Terminal 3 voor internationale vluchten, en Terminal 2 voor regionale en budgetmaatschappijen. Terminal 3 is een van 's werelds grootste terminalgebouwen en speciaal ontworpen voor Emirates Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, die het merendeel van de luchthavencapaciteit gebruikt. Als belangrijke stopoverbestemming voor reizigersblijft Dubai International Airportinvesteren in uitbreiding en modernisering om aan de groeiende vraag te voldoen, met recente toevoegingen van nieuwe terminals en verbeterde passagiersdiensten. De luchthaven staat dan ookbekend om zijn moderne faciliteiten en luxe voorzieningen, waaronder diverse eet- en winkelmogelijkheden, comfortabele lounges en tal van gezondheids- en wellnessdiensten.

1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) - Atlanta, Verenigde Staten (104,6 miljoen passagiers)

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (11)

Met 104,6 miljoen passagiers die vorig jaar de terminals passeerden, staatHartsfield-Jackson Atlanta International Airportin Atlanta, Georgiaal jaren stevig verankerd op de eerste plaats. Met zijn strategische locatie in het zuidoosten van deVerenigde Staten is het verreweg debelangrijkste verbindingshub voor vliegreizen naar én binnen het land.De luchthaven heeft 'slechts'twee terminals, Terminal South en Terminal North, die verbonden worden door een uitgebreid netwerk van loopbruggen en shuttlebussen. Hartsfield-Jackson kent meer dan tweehonderd bestemmingen binnen de Verenigde Staten alleen en daarbovenop nogtalrijke internationale routes. Hetde belangrijkste hub voor Delta Air Lines, die een groot aantal vluchten vanaf de luchthaven uitvoert en een aanzienlijk deel van het passagiersverkeer verzorgt. Er worden regelmatig uitbreidingen en renovaties uitgevoerd om de capaciteit te vergroten en de passagierservaring te verbeteren. Recentelijk zijn terminals uitgebreid, beveiligings- en incheckfaciliteiten verbeterden nieuwe eet- en winkelmogelijkheden toegevoegd.

Dit waren in 2023 de drukste airports ter wereld

En waar staat Schiphol?

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (12)

We vinden onze eigen luchthaven terug op de veertiende plaats, net achter Parijs, Ghangzou en New York. Dat iséén plekje lager dan in 2022 en twee plekken lager dan voor de pandemie. Desalnietteminblijft Schiphol een belangrijke speler in de luchtvaartsector, met bijna 62 miljoen passagiers in 2023, een stijging van 18% vergeleken met 2022. Middels voortdurende investeringen in innovatie en uitbreidingen blijft onze nationale luchthavenstreven naar een verbeterde passagierservaring en behoudt het zijn rol als toonaangevende Europese luchthaven.

Andere opvallendheden in de lijst

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (13)

De twintig grootste luchthavens vertegenwoordigenmet 1,41 miljard passagiers 16% van het mondiale verkeer. Maar liefst acht luchthavens uit de top twintig liggen in de Verenigde Staten, maar vrijwel allemaalhebben ze dat te danken aan een aanzienlijk aandeel binnenlands passagiersverkeer (tussen 70% en 95% ).

Nadat Guangzhou Baiyun International Airport de top van de ranglijst behaalde in 2020, zakte de Chinese luchthaven in 2022 naar de 58e positie. Het herwon dit jaar echter de twaalfde plek, want met name te danken is aan de verlateheropening van China na de pandemie. De grootste sprong daarentegenwerd opgetekend door het Zuid-KoreaanseIncheon International Airport. De luchthaven klomvan de 99ste plaats in 2022 naar de twintigste plaats in 2023.

Dit zijn de veiligste airlines wereldwijd

Volg Columbus Travel opFacebook,Instagram,Spotifyen/ofYouTubeenmeld je aan voor onzewekelijkse nieuwsbrief.

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (14)

Door: Vellah Bogle

Thursday, August 08, 2024

Delen :

Lees ook

Columbus onderzoekt Zo skip je de wachtrij bij de securitycontrole op Europa’s drukste luchthavens
Columbus onderzoekt Deze 5 airlines hebben de beste premium economy-classes
Columbus onderzoekt Een medisch noodgeval in het vliegtuig: dit is hoe je moet handelen
De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024 (2024)

FAQs

De 10 drukste luchthavens ter wereld anno 2024? ›

In 2020 en 2021, tijdens de coronapandemie, reisden de meeste luchtvaartpassagiers binnen de Europese Unie via Parijs, Charles de Gaulle. Dit waren respectievelijk 22 en 26 miljoen reizigers. Amsterdam Schiphol Airport volgde in beide jaren als tweede met respectievelijk 21 en 25 miljoen luchtvaartpassagiers.

Wat zijn de drukste vliegvelden ter wereld? ›

Top 20 Drukste Luchthavens van 2023
  • Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) - Verenigde Staten.
  • Dubai International Airport (DXB) - Verenigde Arabische Emirates.
  • Dallas Fort Worth International Airport (DFW) - Verenigde Staten.
  • London Heathrow Airport (LHR) - Verenigd Koninkrijk.
Jul 20, 2024

Welke luchthaven heeft de meeste vluchten? ›

In 2020 en 2021, tijdens de coronapandemie, reisden de meeste luchtvaartpassagiers binnen de Europese Unie via Parijs, Charles de Gaulle. Dit waren respectievelijk 22 en 26 miljoen reizigers. Amsterdam Schiphol Airport volgde in beide jaren als tweede met respectievelijk 21 en 25 miljoen luchtvaartpassagiers.

Hoeveel vluchten per dag Atlanta? ›

Het is hét vliegveld die de hele wereld met bijna álle bestemmingen in de Verenigde Staten verbindt. We hebben het dan over een vliegveld dat bijna 2.500(!) vluchten per dag afhandelt. Atlanta Airport is de thuisbasis van Delta Airlines, waarvan alleen al 1.000 vliegtuigen per dag van en naar Atlanta vliegen.

Hoe groot is Schiphol in vergelijking met andere vliegvelden? ›

Klinkt flink! Om het je voor te stellen: Schiphol is even groot als 4500 voetbalvelden, of... bijna 14 keer Monaco! In Nederland zijn steden als Delft en Leiden qua oppervlak te vergelijken met de luchthaven. En anders dan een stad: er staat zo'n 30 kilometer aan hekwerk rondom het hele terrein!

Wat is het grootste vliegveld van Amerika? ›

Atlanta is de grootste

De internationale luchthaven Hartsfield-Jackson in Atlanta, in de Amerikaanse zuidoostelijke staat Georgia, staat al langer bekend als de grootste passagiersluchthaven ter wereld.

Wat is het mooiste vliegveld ter wereld? ›

1. Singapore Changi Airport | Singapore. Het Changi vliegveld in Singapore is dus het mooiste vliegveld ter wereld, maar deze weetjes over de luchthaven zijn ook leuk om te melden: De bouw van de luchthaven begon in 1977.

Wat is de drukste internationale luchthaven ter wereld? ›

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) is sinds 1998 de drukste luchthaven ter wereld. Deze enorme luchthaven in Atlanta, Georgia, fungeert als een belangrijk knooppunt voor Delta Air Lines.

Welke Amerikaanse luchthaven heeft de meeste dagelijkse vluchten? ›

Welk vliegveld is het drukst in de Verenigde Staten? Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport is het drukst in de VS. Het verwerkt 45,4 miljoen passagiers op 337.023 vluchten per jaar. Dat zijn bijna 1.000 vluchten per dag.

Is JFK de drukste luchthaven ter wereld? ›

De drukste luchthaven in de Verenigde Staten is Atlanta's Hartsfield-Jackson International Airport (ATL) . De luchthaven van Atlanta is ook de drukste luchthaven ter wereld. In 2023 stapten 50,95 miljoen passagiers in Atlanta aan boord van commerciële vliegtuigen, volgens de FAA.

Waarom heeft Atlanta zo'n groot vliegveld? ›

Atlanta, de hoofdstad van Georgia in de Verenigde Staten, fungeert als een cruciaal centrum voor economische activiteit in de zuidoostelijke regio van Amerika . Gelegen op slechts twee uur van grote Amerikaanse hubs zoals New York, Dallas, Houston en Chicago, is de luchthaven ook slechts een paar uur van het grootste deel van het Caribisch gebied en Centraal-Amerika.

Hoe vaak landt er een vliegtuig in Atlanta? ›

Gemiddeld zijn er 2.100 aankomsten en vertrekken per dag . Atlanta ligt binnen een vlucht van twee uur van 80 procent van de bevolking van de Verenigde Staten.

Hoeveel landingsbanen heeft Atlanta? ›

De luchthaven heeft verspreid over zeven terminals 192 gates en vijf parallelle startbanen. Het luchthaventerrein heeft een oppervlakte van 19 km².

Wat is de drukste luchthaven ter wereld? ›

Statistieken 2023
RangLuchthavenTotaal passagiers
1Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport104.653.451
2Dubai International Airport86.994.365
3Dallas/Fort Worth International Airport81.764.044
4London Heathrow Airport79.151.723
26 more rows

Wie is de eigenaar van Schiphol? ›

Connecting your world

Royal Schiphol Group is een luchthavenonderneming met een belangrijke maatschappelijke opdracht. Royal Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport en heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport.

Wat is de langste landingsbaan ter wereld? ›

De langste startbaan ter wereld ligt op Luchthaven Chamdo Bangda in de Tibetaanse Autonome Regio met een lengte van 5500 meter. Aeroporto da Madeira, wanneer er een harde wind waait is de nadering naar de luchthaven een uitdaging. Luchthaven Rémy de Haenen op St. Barth eiland.

Op welke luchthaven zijn de meeste vluchten? ›

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport is de drukste luchthaven in de VS. Het verwerkt 45,4 miljoen passagiers op 337.023 vluchten per jaar. Dat zijn bijna 1.000 vluchten per dag.

Wat is het kleinste vliegveld ter wereld? ›

Het vliegveld Knuffingen in één oogopslag

Maar op 4 mei 2011 kon het mini-vliegveld tussen Knuffingen en Zwitserland eindelijk worden geopend. Met een oppervlakte van 150 m² is Knuffingen Airport daarmee niet alleen de grootste luchthaven in het Wunderland, maar ook de kleinste luchthaven ter wereld.

Hoeveel vluchten per dag in Amerika? ›

Om aan de sterke vraag naar vliegreizen te voldoen, gaan maatschappijen zoals United Airlines, Delta Air Lines en American Airlines meer vluchten uitvoeren. Naar verwachting zijn er deze zomer dagelijks meer dan 26.000 vluchten in de VS. Dat zijn er bijna 1.400 per dag meer dan vorig jaar.

Is Schiphol de grootste luchthaven ter wereld? ›

Het Nederlandse vliegveld is Dubai voorbijgestreefd qua internationale stoelcapaciteit. Dat blijkt uit cijfers van data-analysebureau OAG. In 2019, dus pre-corona, stond Schiphol nog op de vijfde plaats. Toen waren behalve Dubai ook onder meer Parijs CDG en Londen Heathrow 'groter'.

Top Articles
Dnd 5E Jump Calculator
Bonnie Bandwagon General Board
How To Fix Epson Printer Error Code 0x9e
Odawa Hypixel
Botanist Workbench Rs3
Hendersonville (Tennessee) – Travel guide at Wikivoyage
CSC error CS0006: Metadata file 'SonarAnalyzer.dll' could not be found
Mikayla Campino Video Twitter: Unveiling the Viral Sensation and Its Impact on Social Media
Luciipurrrr_
Troy Athens Cheer Weebly
Raleigh Craigs List
Lax Arrivals Volaris
Quest Beyondtrustcloud.com
Craigslist Free Stuff Merced Ca
Vintage Stock Edmond Ok
The Pretty Kitty Tanglewood
Persona 4 Golden Taotie Fusion Calculator
Panic! At The Disco - Spotify Top Songs
eHerkenning (eID) | KPN Zakelijk
EASYfelt Plafondeiland
Menus - Sea Level Oyster Bar - NBPT
Ihub Fnma Message Board
California Online Traffic School
Die 8 Rollen einer Führungskraft
Feathers
Marlene2995 Pagina Azul
Tom Thumb Direct2Hr
Delta Math Login With Google
How To Improve Your Pilates C-Curve
UPS Drop Off Location Finder
Play 1v1 LOL 66 EZ → UNBLOCKED on 66games.io
ShadowCat - Forestry Mulching, Land Clearing, Bush Hog, Brush, Bobcat - farm & garden services - craigslist
Appraisalport Com Dashboard /# Orders
Tyler Sis 360 Boonville Mo
October 31St Weather
Hisense Ht5021Kp Manual
The Bold And The Beautiful Recaps Soap Central
Deshuesadero El Pulpo
Timberwolves Point Guard History
Trivago Sf
Unblocked Games Gun Games
Sallisaw Bin Store
Csgold Uva
Pixel Gun 3D Unblocked Games
Ephesians 4 Niv
Craigslist Chautauqua Ny
A Man Called Otto Showtimes Near Cinemark Greeley Mall
Bedbathandbeyond Flemington Nj
Food and Water Safety During Power Outages and Floods
Hampton Inn Corbin Ky Bed Bugs
Autozone Battery Hold Down
2121 Gateway Point
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6300

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.